Satakunnan Kansassa oli 17.12.1985 uutinen Kokemäen Pitkäjärvellä tapahtuneesta yhteenajosta, jossa kokemäkiläinen kelloseppä Mikko Kairi loukkaantui vakavasti ja menehtyi myöhemmin. Ilkka Pertilä mietti, mitä voitaisiin tehdä hyvän ystävän muistoksi ja keräsi rahaa yhdessä Sakari Palmun, Risto Nortiolan ja Jukka Laakion kanssa. Mikon muistolle laskettiin seppele, jonka tekstinä oli ”Mikon muistoa kunnioittaen – Tulkkilan pojat”. Loput kerätyt rahat lahjoitettiin Kokemäen SPR:n osastolle, jonka toiminta oli Bruno Kairille niin tärkeää. Näin sai alkunsa yhdistys Tulkkilan Pojat.

Jukka Laakion 40-vuotisjuhlissa 30.6.1988 perustettiin yhdistys Tulkkilan Tytöt ja Pojat. Yhdistys keräsi 1000 markkaa Bruno Kairin suureen haaveeseen, pelastuspalveluauton hankintaan. Pelastuspalveluauto Kokemäen SPR:n osastolle saatiin järjestämällä suuri haastekeräys, johon osallistuivat lahjoittajina Kokemäen Yrittäjät, monet muut yhdistykset sekä yksityishenkilöt.

Alkuvuosina jäsenten koollekutsumisesta ja yhteydenpidosta vastasivat pääasiallisesti Jukka Laakio ja Tapio Kilkku. Yhdistyksen nimi päätettiin muuttaa 7.8.1997 ja toimintaa luotsaamaan valittiin johtokunta, jonka puheenjohtaja oli Kauko Passi. Johtokunnan muut jäsenet olivat Marja-Liisa Korkeaoja, Helena Juuri-Oja, Jukka Laakio sekä Tapio Kilkku. Nykyisin Keravalla asuva Kauko Passi korosti, ettei Kokemäen Tytöt ja Pojat ole Kokemäeltä poismuuttaneiden kerho, vaan kyse on kaikkien 1950 – 1980-luvuilla Tulkkilan raittia tallanneiden yhteenliittymästä. Yhdistys kokoontuu vuosittain elokuun ensimmäisenä lauantaina linja-autoasemalle klo 15 osallistuakseen päivä- ja iltaohjelmiin. Kokouksessa luovutetaan edellisen vuoden avustus ja valitaan uusi avustuskohde. Joka toinen vuosi lahjoituskohteena on ollut pelastustoimi ja joka toinen vuosi urheilu tai kulttuuri.

Yhdistyksen puheenjohtajana 2000-luvulla on toiminut Peipohjassa syntynyt, edelleen Kokemäellä asuva Ari-Veli Starcke. Starcken mukaan kyseessä on hyvin erikoinen, hyvin lämminhenkinen ja hieman toisenlainen ”kotoseutuyhdistys”, jonne kaikki kokemäkiläiset ovat tervetulleita nauttimaan yhdessäolosta ja päättämään avustuskohteesta. Lyhentämättöminä lahjoitetuista 12 euron jäsenmaksuista kertyy merkittävä summa, mikäli toiminta laajenee edelleen.

Kokemäen Tytöt ja pojat